Lopen is zo veel gezelliger als je het in groep kan doen.

Natuurlijk zijn niet alleen kinderen en jongeren welkom bij ons. Ook ouders en ouderen zijn welkom en kunnen aansluiten met een nummer en volwaardig atleet worden. Men kan echter ook aansluiten bij de recreanten die tweemaal per week trainen op dinsdag- en donderdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur. Recreanten trainen om hun conditie te onderhouden en te verbeteren, om fit te blijven en voor de gezelligheid. Wat niet wil zeggen dat zij niet tot prachtige prestaties kunnen komen. Zij lopen gezamenlijk onder begeleiding onze recreantentrainers.

De grote instroom bij de recreanten komt voort uit onze jaarlijkse Start to Run. Mensen hebben gedurende deze sessies leren lopen en willen dat dan ook volhouden. Maar natuurlijk kan iedereen aansluiten bij deze groep.

De recreanten lopen elk op hun niveau, leren wat het belang van stretchen, warming up en cooling down is, zodat zij kunnen blijven lopen zonder constant geconfronteerd te worden met sportletsels. Mensen die willen beginnen lopen, of die het beu zijn om alleen te lopen, zijn dus steeds welkom op deze trainingen. Het lidgeld dien je pas na een proefperiode te betalen en zorgt ervoor dat je verzekerd bent en onze nieuwsbrief ontvangt. Je geniet dan natuurlijk ook van alle voordelen van het lidmaatschap en je kan aan alle clubactiviteiten deelnemen.

Tijdens de wintermaanden trainen de recreanten op de piste en de Finse piste in het sportpark Hemelrijk. Tijdens de zomermaanden we dinsdag een intervaltraining op de piste en verhuizen we op donderdag naar de Wilderste duintjes.

Voor alle info over onze recreanten kan je contact opnemen met onze recreatiesport coördinator, Joris GeussensRecreatie