Start To Run

Ook dit najaar starten we met een nieuwe sessie Start to Run van 0 naar 5 Km in 10 weken. Deze sessie loopt over 10 weken met drie begeleide trainingen per week. De bedoeling is om voor de feestdagen nog 5 Km te leren lopen. Door een gedegen begeleiding en een professioneel opgesteld trainingsschema is het voor elke starter mogelijk het einddoel te bereiken. Er wordt niet alleen gewerkt aan het opbouwen van conditie en het leren lopen, maar ook stretchen ter voorkoming van blessures komt uitgebreid aan bod.

Voor de sessie van 0 naar 5 Km kan u vanaf nu inschrijven! Inschrijven kan via onze website of bij Ines Schrooyen op +32 473 94 40 19. Zij kan je ook alle informatie bezorgen.

Vanaf dinsdag 11 oktober gaan we ertegenaan zodat je tegen 20 december 5 kilometer kan lopen op de finale van Start to Run.

Trainen doen we wekelijks op dinsdag, donderdag en zondag. Komt een dag je niet uit, dat is geen probleem want onze trainers zorgen er dan voor dat je een schema mee naar huis krijgt zodat je geen achterstand oploopt. Elke week krijg je een nieuwsbrief met tips, info, het trainingsschema, en nog veel meer in je mailbox. Zo weet je altijd wat er je te wachten staat.

Schrijf je in voor deze 10 weken van begeleide trainingen voor € 30.00 en voor je er erg in hebt, loop je 5 Km. Voor dit bedrag blijf je gedurende de rest van het seizoen als recreant aangesloten bij Esak en ben je dus ook verzekerd voor sportongevallen. Wanneer je mee hebt gedaan aan de finale, krijg je van ons een bewijs waarmee je naar de ziekenfonds kan gaan. Hierdoor krijg je nog een groot deel van de deelnamekosten terug.

De eerste sessie op dinsdag zal starten (om 19u30) met een informatiesessie waarop we een uitgebreide uitleg zullen geven over de Start to Run sessie van 0 naar 5 Km. Wanneer je naar deze eerste training komt, voorzie dan al zeker een flesje drinken! Het kan al warm zijn en vocht opnemen is dan zeer belangrijk. Zorg er ook voor dat je ALTIJD een warme vest bij hebt, al is het goed weer. In België kan je het nooit weten met het weer!

Trainingsuren en locatie:

 • Dinsdag 19u30 tot 20u30: sportpark Hemelrijk (Moerkantsebaan)
 • Donderdag 19u30 tot 20u30: sportpark Hemelrijk (Moerkantsebaan)
 • Zondag 9u30 - 10u30: Wildertse Duintjes

8 gouden tips voor 12 weken Start To Run

 • Investeer in goede loopschoenen. Vaak zie je dat beginnende lopers nog op verkeerde schoenen lopen, wat in de loop van de weken de oorzaak kan zijn van allerlei blessures en ongemakken. Goede loopschoenen koop je best in een gespecialiseerde loopwinkel
 • Zorg voor sokken van katoen of gemengde vezel
 • Draag gemakkelijke kledij, aangepast aan het weer, en voor vrouwen een stevige sportbeha
 • Zorg voor warme en droge kleding voor na de training
 • Breng steeds een flesje water mee zodat je regelmatig een slokje kan nemen. Dat is belangrijk om het vochtverlies tijdens de training aan te vullen
 • De meeste ziekenfondsen geven na het behalen van een diploma 5 km een tegemoetkoming aan de Start to Runners. Informeer even bij je eigen ziekenfonds
 • Alle deelnemers zijn verzekerd bij de Vlaamse Atletiekliga
 • Na de eindtest van 5 km kan de Start to Runner als recreant aansluiten bij ESAK, om verder in groep te blijven trainen

Recreanten!

Zij die reeds 5 Km kunnen lopen, kunnen ook gewoon aansluiten bij onze recreanten. De recreanten trainen 2 maal per week om zo hun conditie op pijl te houden. Deze trainingen gaan door op dinsdag en donderdag om 20u00 in Sportpark Hemelrijk. In de zomermaanden zullen we natuurlijk ook op donderdag weer uitwijken naar de Wilderste Duintjes.

Wie is wie ?

 • Verantwoordelijke Start to Run: Ines Schrooyen, +32 473 94 40 19
 • Trainer(s): Evi Sas, Marleen Konings & Ines Schrooyen
 • Voor alle vragen en voor meer informatie kan je ook steeds terecht op het secretariaat van Esak via esak@val.be

Organisaties