Veldloop der Noorderkempen

24e Veldloop der Noorderkempen
Zondag 25 februari 2024

Op en rond de domeinen van het college Eucharistisch Hart te Essen
  • Prachtig en zeer overzichtelijk parkoers
  • Aanvang 12.00u
  • GRATIS deelname
  • Voorinschrijving verplicht via atletiek.nu. Inschrijven kan tot 23 februari 22.00 uur
  • Inkom 6 euro
  • Leuke prijzen voor alle deelnemers
  • Prijzengeld voor eerste 3 senioren
  • Kleedkamers zijn aanwezig, maar geen douches
  • Ruime parkeergelegenheid

Onze sponsors

Mede dankzij onze sponsors kunnen wij van deze veldloop een waar succes maken. 

Veldloop der Noorderkempen

Routebeschrijving

Hoe vindt u de weg naar de Veldloop der Noorderkempen? Het college Eucharistisch Hart vindt u aan de Rouwmoer te Essen. Maar wilt u de GPS gebruiken, geef dan "Pater Godstlaan" in. Velen denken dat Essen heel ver weg is, maar ons parkoers bereik je op minder dan 45 minuten vanop de Antwerpse ring.

Voor de meesten die uit de richting van Antwerpen komen (en dus niet via Kapellen, Kalmthout, Stabroek komen) is de gemakkelijkste en snelste weg on in Antwerpen Noord de A12 richting Bergen op Zoom te nemen en zo naar Essen te rijden. Het is enkele kilometers om maar wel veel sneller en vlotter. Je kan natuurlijk ook via de E19 en dan afrit Sint-Job rijden, maar dan heb je veel meer kleine wegen.

Vanuit Antwerpen – A12 afrit Bergen op Zoom – Nederland:

Neem de snelweg (A12) richting Bergen Op Zoom. Aan knooppunt Markiezaat houdt u rechts aan, richting Bergen Op Zoom. Neem afrit 29 Bergen Op Zoom – Zuid / Huijbergen. Aan het einde van de afrit, sla linksaf en volg deze baan ca. 6 km. Op de splitsing houdt u rechts aan richting Huijbergen. Na 400 meter sla linksaf in de “Bredestraat” en volg deze baan ca. 1,5 km. Aan het einde sla linksaf in de “Moerkantsebaan”, hier rijdt u België terug binnen. Volg deze baan ca. 3 km. Net voorbij Essen-Hoek (eerste dorp in België) vindt u aan de rechterzijde pijlen richting veldloop Esak. Blijf deze pijlen verder volgen en enkele minuten later bent u op het parcours

Vanuit Antwerpen – E19 afrit Sint-Job-in-'t-Goor:

Neem de snelweg (E19) richting Breda en neem afrit 4 Sint-Job-in-'t-Goor. Neem de derde afslag op de rotonde richting Kalmthout en Essen. Aan de volgende rotonde gaat u rechtdoor (eerste afslag). Aan de eerste stoplichten gaat u eveneens rechtdoor. Aan de volgende rotonde neemt u de derde afslag. Aan de stoplichten steekt u de weg schuin over en houdt u de richting “Kalmthout-Essen” aan. Na ongeveer 8 km komt u weer aan stoplichten in Achterbroek. Ook hier gaat u rechtdoor richting Essen. +/- 3 km voorbij achterbroek komt u aan een redelijk groot kruispunt (met een soort van middenberm). Hier staat de eerste pijl richting veldloop Esak. Blijf deze pijlen verder volgen en binnen de 10 minuten bent u op het parcours.

Veldloop der Noorderkempen

Organisaties