In 2024 organiseren we de 35e Scholenveldloop 
Datum: nog te bepalen
Sportpark Hemelrijk

Tijdens de 'Vlaamse loopweken voor scholen' organiseert ESAK traditioneel de jaarlijkse scholenveldloop op een woensdag ergens begin oktober in het Hemelrijkpark. Samen met de kleuters, de leerlingen van het lager en secundair onderwijs en de leerkrachten maken we er altijd een fantastisch feest van!

Alle leerlingen zijn welkom op onze scholenveldloop! Sinds 2013 kunnen ook de middelbare scholieren deelnemen. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen per graad een aflossingsploeg van 4 personen samenstellen waarmee ze dan kunnen deelnemen aan een aflossingswedstrijd over 4 x 300 meter. Ook voor de leerkrachten is er een estafette voorzien. Met de laatste jaren telkens meer den 600 deelnemers verspreid over en zevental scholen, zijn we één van de grootste scholenveldlopen van de provincie.

Iedereen keert huiswaarts met een mooi aandenken en een gezonde appel. De podiumlaureaten winnen een prachtige beker. Ook voor de scholen vallen er prijzen te winnen. Het is voor de lokale scholen een enorme prestigestrijd om mee te dingen naar de felbegeerde bekers voor het scholenklassement. Met zowel een klassement voor de jongens als voor de meisjes en een totaalklassement.

De wedstrijden starten vanaf 13.30 met eerst de estafette (middelbaar en leraren) en daarna van jong naar oude alle reeksen van de kleuters tem. de oudste leerlingen van de lagere school.

Inschrijven: Via de school.

  • Voorinschrijven via de school , kosten 2€ per persoon.
  • Daginschrijvingen bedragen 2,50 €.
  • Natuurlijk voorzien we ook dit jaar weer een leuk aandenken voor elke deelnemer.
  • Er wordt gelopen per leerjaar
Scholenveldloop

Organisaties