Grote buit voor ESAK op PK indoor

07.01.2024 - ESAK trok zondag met een stevige delegatie naar het provinciaal kampioenschap indoor in Gent. Alle kernen waren vertegenwoordigd. De buit voor de groenhemden was aanzienlijk. Er vielen heel wat medailles en zelfs enkele provinciale schildjes uit de bus.

Kristof Gorts sterk met de kogel.

De 45-jarige Kristof Gorts werd derde in totaal in de masterscompetitie kogelstoten na twee jongere provinciegenoten. Hij stootte de 7,26kg zware kogel (seniores) 10m23 ver. Daar kun je mee thuiskomen.

Bij de seniores vrouwen behaalde Kyra Mariën een mooie vijfde plaats in het totaalklassement (Vlaams-Brabant en Antwerpen) van het hoog met 1m45. Op 1m50 kwam de lat drie keer naar beneden. Ze deed er nog een zevende plaats bij in het verspringen. Met een mooie opbouwende reeks van 4 geldige sprongen (4m14, 4m26, 4m39 en 4m37) werd onze 20-jarige springspecialiste zevende in de eindstand.

Joppe Tibax toonde zich op de spurt. In de rechtstreekse finale (geen reeksen in tegenstelling tot vroeger) van de 60m knalde hij naar 8”46 op de 60m. Op de 200m spurtte hij naar 27”92.

Bij de scholieren meisjes hield Kato Van Cleuvenbergen de Essense eer hoog. Ze had 2’33”16 nodig voor haar vier indoorrondjes. Goed voor de zevende plek.

Hannes Gielen ging voor de spurtdubbel 200m (achtste in totaal en vierde Antwerpenaar in 24”67) en 400m (achtste in totaal en vierde Antwerpenaar in 56”49). Zeer degelijk op de indoorbaan met scherpere bochten.

Cadetten meisjes met golf van sterke prestaties

Er kwamen enorm veel cadetten in actie. Voor sommigen was het ook hun debuut bij de ‘groten’ in de Gentse topsporthal. Mily Van Dyck is bezig aan een sterk indoorseizoen. Ze deed het voortreffelijk op de 200m met een tiende plaats overall in 28”41. Eva Moons liet zien dat ze de overstap van minieme naar cadette heel goed heeft verteerd. Als eerstejaars pakte ze de winst op de 400m in 1’01”47. Toch een knappe verrassing. In de hoogspringcompetitie werd ze derde ‘overall’ met 1m51. Maar ze was wel de op één na beste van de provincie Antwerpen waardoor ze nog een extra zilveren medaille ontving. Marie Wouters kwam net als Eva sterk voor de dag op de dubbele indoorronde. Zij klokte de zesde tijd dan alle deelneemsters: 1’03”46.

Helena Van Frausum koos voor de 800m. Ze liep sneller dan haar opgegeven tijd en finishte als zesde in 2’34”16. Audrey Geysen finishte als zestiende in 2’41”99. De veelzijdige Audrey nam ook deel aan het verspringen. Ze eindigde als 25 ste dankzij een sprong van 3m91. In het verleden sprong ze al wel voorbij de 4m en in de toekomst zal dat zeker nog gebeuren. Dorien Faes (3m46) werd 30 ste. Marie Wouters kende echt wel heel veel pech. Zij sprong drie keer ongeldig en geraakte niet op het scorebord. Ze stond ingeschreven met 4m56. Dus als de volgende keer de aanloop klopt, zit er zeker nog een mooie prestatie in. Ze kan zich natuurlijk wel troosten met haar sterke 400m-prestatie.

Eline Oosters kende ook wat tegenslag. Zij liep tegen een diskwalificatie aan op de 60m horden. Dat ze sterk is op de 60m horden heeft ze al wel bewezen, want op een eerdere meeting knalde ze al naar een knappe tijd van 10”68. Gelukkig voor haar ging het wel goed in het hinkstap. Na een super spannende wedstrijd sleepte ze brons in de wacht. 8m96 was haar resultaat. Zita Laureyssens moest nauwelijks onderdoen. Zij hinkstapte naar 8m77 en werd daarmee vijfde in totaal en vierde van de provincie. Zita kon zich daarnaast nog uitleven in het enige werpnummer, het kogelstoten. Ze opende met 5m84. Bij haar tweede beurt verbeterde ze zich tot 6m79. Maar het beste hield ze voor het laatst. Haar derde poging landde 6m91 ver. Het leverde haar de achttiende plek in de totaaluitslag op.

Jonas Gorts wint hinkstap

Ook de cadetten jongens van ESAK waren goed vertegenwoordigd. Senne Toelants liep sneller dan zijn opgegeven prestatie op de 800m. Het leverde hem een zilveren medaille op, want slechts één Antwerpse atleet liep sneller. In de totaaluitslag was hij zevende. Lex De Meyer finishte na twee atleten van RAM als derde op de 60m horden in 9”58. Daarmee scoorde hij een bronzen medaille. Jonas Gorts tot slot zette een beste seizoensprestatie neer in het kogelstoten. Hij werd twaalfde in de totaaluitslag met 8m52. In het hink-stap-springen haalde hij het na een spannend duel met een RAM-atleet. Een sterke derde poging van 10m14 leverde hem het goud op. Ook hij mag een schildje op z’n singletje naaien.


Grote buit voor ESAK op PK indoor