Onverhoopte tweede plaats en promotie voor ESAK-masters!

02.06.2024 - De ESAK-masters overtroffen op hun interclub in Gent in Landelijke 3 hun stoutste verwachtingen. Onze Goldstars pakten een onverhoopte tweede plaats en promoveren naar Landelijke 2! Alweer een Beker-stunt voor ESAK.

18 teams verzamelden in Gent voor de interclubwedstrijd voor masters in Landelijke 3. Na de knappe negende plaats van vorig jaar in Oostende, hoopten de ESAK-masters opnieuw sterk voor de dag te komen. Ze hadden er vooral erg veel goesting in, want het evenement leefde echt wel binnen de mastersgroep. Degenen die noodgedwongen verstek moesten geven, baalden dan ook. De ploeg leefde toe naar de interclubhoogdag, mede dankzij de inzet en het enthousiasme van ploegkapitein Kristof, die jammer genoeg vroegtijdig huiswaarts moest keren.

Van een promotie (top vier) durfde vooraf bijna niemand dromen. Maar de masters overtroffen zich. De ‘PR’s’ en ‘SB’s op het uitslagenbord spreken boekdelen. Dankzij knappe prestaties prijkte ESAK meteen bovenaan in de top vier in het klassement bij de eerste tussenstanden. En dat gaf het team een boost. De sterke prestaties bleven maar binnenkomen. Veel groenhemden scoorden een pak meer punten dan gedacht. Op een bepaald ogenblik kwam ESAK zowaar zelfs aan de leiding te staan. Vlak voor de afsluitende 4x400m stond de ploeg op kop met 2 punten voorsprong op thuisclub RCG. Na de beslissende estafette moesten de ESAK’ers de overwinning uiteindelijk aan het sterke Racing Gent laten. Maar dat kon de pret niet bederven. Na een leuke middag atletiek prijkte ESAK met veel marge op de tweede plek. De masters vrouwen wonnen hun klassement en de mannen moesten nauwelijks onderdoen met een tweede plek. De promotie betekent dat we er volgend jaar weer een team bij hebben in Landelijke 2.

Onze uit drie kernen bestaande club beleeft een schitterend interclubjaar. Na prima prestaties van de jeugdteams (pupillen en miniemen en cadetten en scholieren) was er al de fantastische promotie in eigen huis op 12 mei. De masters bewijzen nu dat ESAK in alle leeftijdscategorieën blijft verbeteren. Een hogere categorie betekent ook extra onderdelen en dat zorgt voor leuke nieuwe uitdagingen. De enige interclub die nog rest dit zomerseizoen is de B-finale van de pupillen en miniemen in september.


Onverhoopte tweede plaats en promotie voor ESAK-masters!