Jeugdploegen ESAK presteren sterk in Beker van Vlaanderen

29.04.2024 - De ESAK-jeugdploegen hebben een prima beurt gemaakt op de interclubwedstrijden voor pupillen en miniemen (zaterdag) en cadetten en scholieren (zondag). De pupillen en miniemen werden knap derde in een sterke reeks, de cadetten en scholieren eindigden met zeer klein team twaalfde in Landelijke 3.

Vorig jaar schreven de pupillen en miniemen nog een stukje geschiedenis. Ze stuntten toen door een onverhoopte finaleplaats te halen en daarin dan nog eens zesde te eindigen. Zaterdag mocht onze sterke jeugdploeg zich opnieuw bewijzen in de schiftingen. Een nieuwe finaleplaats afdwingen was realistisch gezien onmogelijk tegen zeer grote en sterke clubs als Ac Herentals en Av Lyra-Lierse. De logica werd gerespecteerd en ACHL en AVLL waren een maatje te groot in Arendonk. Maar daarachter knokte ESAK zich naar een knappe derde plaats met 291 punten. Die derde stek geeft recht op een plek in de B-finale. De pupillen en miniemen mogen alvast 21 september met rood in de agenda noteren. Waar de B-finale zal plaatsvinden is nog niet bekend. Ondanks het slechte weer sneuvelden er toch weer heel wat PR's. Qua niveau kwam ESAK ongeveer even sterk voor de dag als vorig jaar in de schiftingen, maar deze keer waren er twee teams sterker. De gedetailleerde uitslagen zijn te bekijken op Atletiek.nu.

Ook de cadetten en scholieren hadden een Beker-team op de been gebracht. Zij maakten zondag de verplaatsing naar Merksem waar ze in Landelijke 3 uitkwamen. Ze stonden voor een loodzware opdracht doordat we over weinig scholieren en cadetten jongens beschikken. De kwaliteit van het team was super, maar de kwantiteit ontbrak. Desondanks maakten de atleten er het beste van. De ploeg beleefde een toffe atletiekmiddag en er werd sterk gepresteerd in betere weersomstandigheden (ondanks de felle wind) dan op het PK. Bovendien deden onze jongeren kostbare interclubervaring op met het oog op de komende jaren. Uiteindelijk draaide het ESAK-team goed mee. Helaas konden onze groenhemden in de afsluitende 4x100m slechts één kwartet (cadetten meisjes) in de strijd gooien terwijl veel concurrenten meerdere ploegen inzetten . Daardoor belandde ESAK finaal op de twaalfde stek. Maar met de sterke tweedejaarsminiemen die volgend jaar overkomen en cadetten die doorgroeien naar scholier, oogt de toekomst rooskleurig voor de cadetten en scholieren. Een aantal cadetten meisjes waren er ook niet bij omdat we hen aan het werk gaan zien  in de Beker van Vlaanderen voor alle categorieën op 12 mei op onze thuispiste in Essen.


Jeugdploegen ESAK presteren sterk in Beker van Vlaanderen