150 ESAK'ers op super geslaagde Veldloop der Noorderkempen

26.02.2024 - Wat een geslaagde editie van onze veldloop! Heel het crossweekend – opbouw – wedstrijd – opruim – liep op rolletjes. Qua weer kende we een van de betere weekends van het winterseizoen en de opkomst lag met 494 inschrijvingen beduidend hoger dan vorig jaar. Kortom, een fantastische afsluiter van het crossseizoen!

Nog maar een maand geleden op het clubfeestje lanceerde onze secretaris het ‘zotte idee’ om pannenkoeken te bakken voor iedere kern bij 150 ESAK-aankomsten. Een bijna onmogelijke uitdaging, zo leek het. Maar de challenge leefde. De oproep kreeg massaal gehoor. De atleten porden elkaar onderling aan en de coaches motiveerden hun groepjes. Zelfs de niet-crossers deden en een extra effort. Tot de laatste uurtjes voor de deadline bleef het spannend. Maar de teller ging uiteindelijk boven de 150. Belofte maakt schuld. De traktatie is dubbel en dik verdiend. Het bestuur komt pannenkoeken bakken!

Het thuisvoordeel werkte duidelijk inspirerend voor onze groene brigade. Onder luide aanmoedigen liepen veel atleten hun beste cross van het seizoen. We zagen zelfs spurters die uit hun comfortzone traden en sterke uitslag liepen. Er stond opvallend veel groen op het podium te blinken. Master Els Van Hooydonck won met een gigantisch grote voorsprong de wedstrijd bij de 50-plussers. Scholiere Kato van Cleuvenbergen pakte een knappe derde plek en scholier Hannes Gielen stond nog één trapje hoger. Helena Van Frausum won op zeer knappe wijze de cadettencross. Ze begon haar eindsprint van ver en schudde zo haar laatste sterke concurrente af. De cadetten meisjes stonden overigens met 25 aan de start en daarvan droegen er 13 (!) een truitje van ESAK. Wat een weelde. Mathis Cornelis scoorde een tweede plaats bij de tweedejaarsminiemen. Lily-Rose Peeters gaf een demonstratie bij de miniemen meisjes. Zij won met 14 tellen voorsprong. Thibaut Fissers werd zeer mooi derde bij de eerstejaarsminiemen jongens. Bij de pupillen pikten Amber Huybrechts (tweede) een podiumplaats mee. Maar uiteraard deden alle crossers hun best. De fotografen hadden een bijzonder drukke dag. Toch zijn ze erin geslaagd om zowat iedere ESAK-atleet of helper minstens één keer in beeld te krijgen. Check dus zeker de fraaie fotoreeksen op de sociale media!

Ondanks de regenval van de voorbije weken, maanden (heel de winter eigenlijk) lagen de velden er verbazingwekkend goed beloopbaar bij. Dankzij de vele helpende handen ging de opbouw bijzonder vlotjes. We winnen na bijna een kwarteeuw nog altijd jaar na jaar aan efficiëntie, maar ook de vele extra handen maken een verschil. De helpers werden in de watten gelegd met de nodige maaltijden en koffiepauzes. Altijd goed voor het energie- en motivatiepeil. Zelden waren we sneller klaar op het terrein zaterdag. De wedstrijddag zelf verliep al even vlekkeloos. Van veel clubs kregen we trouwens complimenten over onze organisatie. We steken veel werk in onze grootste wedstrijd van het jaar en het is fijn dat de mensen dat waarderen. De afbraak ging spectaculair snel. In geen tijd zag het terrein er weer uit alsof er niets aan de hand was. De 24 ste Veldloop der Noorderkempen gaat de boeken in als een topeditie.

Op naar ons zilveren jubileum volgend jaar!


150 ESAK'ers op super geslaagde Veldloop der Noorderkempen