De Pupillen en miniemen van Esak schrijven clubgeschiedenis!

23.09.2023 - De pupillen en miniemen van ESAK hebben zaterdag in Oordegem clubgeschiedenis geschreven! In de finale van de Beker van Vlaanderen behaalden ze een onverhoopte zesde plaats. Met trots mag ESAK zich de zesde beste Belgische jeugdclub van de Vlaamse Atletiekliga noemen.

Dat ESAK zich voor de eerste keer ooit kon plaatsen voor de finale van de Beker van Vlaanderen was al een superstunt. Ons clubje stond daar maar mooi tussen ‘grootmachten’ als ROBA, AVT en ACHL. De pupillen en miniemen hadden dan ook lang uitgekeken en toegeleefd naar deze unieke belevenis. Net als heel de club eigenlijk, want een interclubfinale is een unicum. Alle jeugdatleten waren stuk voor stuk bijzonder gemotiveerd om in de finale het beste van zichzelf te geven. Met een 45-tal atleten en een mooi aantal trainers en begeleiders trok ESAK naar de A-finale. De fantastische interclubsfeer werkte duidelijk inspirerend.

Met twee bussen ging het richting Oordegem. Op de busrit zat het qua ambiance al snor. De combinatie van de extra finalespanning en de geweldige teamspirit zorgde er ongetwijfeld voor dat veel jeugdatleten boven zichzelf uitstegen. ESAK liet zich zien en horen daar in Oordegem! Met dank aan de meegereisde begeleiders, supporters en ouders. De ‘E-team-shirts’ vielen in de smaak. Veel atleten zullen dit T-shirt kunnen koesteren als herinnering aan de finale.

Er sneuvelden opvallend veel persoonlijke records en clubrecords. Bij de eerste tussenstand stond ESAK met een negende plaats comfortbal in de top tien. Bij de volgende tussenstanden steeg ESAK tot ieders vreugde en verbazing naar de zevende en zelfs de zesde plaats. Dankzij superprestaties in de megaspannende estafettewedstrijden stelden de pupillen en miniemen de zesde stek veilig. Na ACHL was ESAK zelfs de beste club uit de provincie Antwerpen. Alle categorieën presteerden nog beter dan in de schiftingen. De pupillen meisjes wisten zelfs derde te eindigen. Het werd een fantastische dag om nooit te vergeten. Na een spannend en intens dagje atletiek was de euforie groot bij prijsuitreiking. Een ererondje op de piste en de verplichte groepsfoto vormden de perfecte afsluiter van de perfecte atletiekdag.

Moe maar voldaan en nagenietend van de clubgeschiedenis die er geschreven werd, trok de ESAK-delegatie huiswaarts. Het is een clubmoment om te koesteren. Hopelijk blijft deze supersterke en supertoffe jeugdlichting nog lang aan atletiek doen. Wie weet wat er dan nog kan volgen bij de andere BVV’s… Maar deze zesde plaats pakken ze ons alvast nooit meer af!


De Pupillen en miniemen van Esak schrijven clubgeschiedenis!